5 Trending tools om je content instaproof te maken

Content dat je aandacht trekt en waardoor je even stopt met scrollen door je tijdlijn — content creators weten er raad mee. We zien ze steeds meer nieuwe tools gebruiken om hun content op verrassende wijze te presenteren, wat leidt tot een creatief effect dat veel impact heeft. Benieuwd hoe jij gegarandeerd scoort met je visuele content? We delen vijf tools om je content instaproof te maken.

#1 Collages

De trend was al volop in gang op Instagram Stories, mede dankzij apps als Unfold en Storyluxe. Deze apps bieden tal van unieke frames, van polaroid tot video en van neon tot bloemen. Content creators worden steeds creatiever met hun collages en beperken deze niet alleen tot stories, maar voegen meerdere beelden nu ook samen in Instagram-posts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica – Fashion Blogger (@layeringcontrast) op


#2 Doorlopende carrousel-post

Benut je fotocollages optimaal door middel van een carrousel-post. Apps als SCRL maken het mogelijk om een slide te maken, waarbij de foto’s op unieke wijze in elkaar overlopen. Terwijl je swipet, gaat het ene beeld over in het volgende beeld. Het is een handige tool om de aandacht van je volgers te trekken en ze mee te nemen in een reeks foto’s. Ook bedrijven hebben deze truc inmiddels overgenomen om campagnebeelden op originele wijze te presenteren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SCRL Gallery (@scrlgallery) op

#3 Layering

Wil je meerdere foto’s op een andere manier in een post verwerken? Werken met dubbele lagen is the key! Met de app PicsArt plak je eenvoudig foto’s over elkaar heen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Femke Jansen (@femkej) op

#4 Artistieke filters

Content creators go artistic! Ze maken als het ware kunstwerken van hun content, door artistieke elementen als verfstrepen toe te voegen of bepaalde delen van de foto te omlijnen of in te kleuren. Deze content is opvallend en levert uniek beeldmateriaal op. Wil je je creativiteit de vrije loop laten gaan? Met de apps A Design Knit, Meitu en Sketchbook kun je zelf textuur aanbrengen op je foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door celeste // celmatique.com (@celmatique) op

#5 Bijschriften op afbeelding

Maak het verhaal achter je content compleet door bijschriften aan het beeld toe te voegen. Zangeres Selena Gomez deed dit al eerder door ondertitelde foto’s te plaatsen, waarmee ze al voor de release van haar nieuwste single een deel van de lyrics weggaf. Met de app Phonto voeg je eenvoudig tekst toe aan je foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tara Verbon (@taraverbon) op