Instagram lanceert nieuwe feature: Quiz-sticker

Naast recente features als IGTV op je feed en Instagram-shopping, breidt Instagram nu ook de opties voor Instagram Stories uit. Gebruikers kunnen naast de vraagsticker en de poll nu ook een quiz toevoegen aan hun verhaal.

Altijd al een grote fan geweest van quizzen? Dan is deze nieuwe feature helemaal jouw ding! Instagram heeft onlangs een nieuwe interactieve sticker toegevoegd, waarmee je multiplechoicevragen kunt stellen aan je volgers. Voorheen kon je met de poll-functie je volgers een vraag stellen met twee korte antwoordopties — nu is dit uitgebreid tot vier vragen en heb je meer ruimte voor langere antwoorden. Je kunt zelf aangeven wat het juiste antwoord is en vervolgens de statistieken inzien wie welke optie heeft gekozen.

De quiz-sticker kun je gebruiken om de kennis van je volgers te testen. De sticker biedt ook veel kansen voor bedrijven. Zo kun je je volgers laten raden welke producten je binnenkort lanceert of welke acties momenteel lopen. Daarnaast kun je de optie ook koppelen aan een winactie of een feit of fabel-reeks. Tevens zou de nieuwe sticker een boost zijn voor het algoritme. Wanneer een van je volgers de quiz invult, zou Instagram jouw stories hoger rangschikken in zijn of haar feed.