Instagram Stories introduceert chat-sticker: nodig je volgers uit voor een groepschat

Instagram heeft onlangs een nieuwe functie aan Instagram Stories toegevoegd: een chat-sticker waarmee je direct vanuit je verhaal een groepschat kunt starten met je volgers. Net zoals de vraag- en quiz-sticker, moedigt de tool interactie aan. Zodra je de sticker plaatst, kan iedereen die je story bekijkt een verzoek indienen om deel te nemen aan het groepsgesprek. Jij beslist wie je toelaat, tot een maximum aantal van 31 gebruikers. De groepschat vindt vervolgens plaats tussen je direct messages en kun je beëindigen wanneer jij wil.

Hoewel Instagram met de nieuwe sticker op vriendengroepjes doelde – om gezellig te kletsen zonder over te schakelen naar een andere app – kan ‘ie ook handig zijn voor content creators. In fact, het is niet alleen een uitstekende manier om het gesprek met je doelgroep aan te gaan, maar ook om te zien wie jouw meest betrokken volgers zijn. Dat is op z’n beurt weer handig voor call-to-actions. Mag jij bijvoorbeeld een exclusieve kortingscode weggeven? Gebruik de chat-sticker om te achterhalen wie er echt interesse in heeft en deel de kortingscode vervolgens in de groep.

Wil je liever niet dat al je volgers de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan de groepschat? Je kunt via de ‘beste vrienden’-functie handmatig een lijst met gebruikers samenstellen. Zo kun je stories versturen die alleen deze selectie te zien krijgt. Dat kan van pas komen als je online cursussen geeft, waarbij je je kennis met betalende deelnemers deelt. Ook bij het organiseren van een event kan de groepschat dienen als een pagina waar je exclusieve informatie met aanwezigen deelt. Al met al biedt Instagram een nieuwe manier om de betrokkenheid te vergroten, een community op te bouwen en relevante gesprekken te voeren.