Trending: Influencers stappen massaal over op video-content

Toen Instagram werd gelanceerd, draaide het allemaal om foto’s. Vandaag de dag kun je beter zeggen dat de app om het ‘visuele’ gaat. Foto’s verdwijnen langzamerhand in onze feed en worden vervangen door video’s. Steeds meer influencers richten zich op video-content, wat niet alleen creatieve content oplevert, maar tevens de aandacht trekt.

Een foto kan duizend woorden waard zijn, maar een video van een minuut lang maar liefst 1.8 miljoen. Waarom het zo goed werkt? Het bekijken van video’s blijft een van de populairste manieren om content te consumeren. Videos are the future—naar verwachting zullen video’s in 2021 meer dan 80% van al het internetverkeer uitmaken. Steeds meer influencers spelen in op deze voorspelling; ze worden zelf de storyteller en bieden micro-verhalen aan op hun feed.

Zo deelde de Duitse fashion blogger Leonie Hanne onlangs een video ad voor de show van Ralph Lauren tijdens New York Fashion Week. Niet alleen kregen we binnen 60 seconden een rondleiding op de locatie, ook zaten we zelf front row bij de show. Niet veel later stond haar gesponsorde jas van het Italiaanse modehuis Fendi volledig in de spotlights, die we van alle kanten konden bekijken. Tevens populair is een try-on haul, een video waarin een influencer een reeks items van een bepaald merk laat zien en op verschillende manieren stylet. Dit type video maakt het mogelijk om meerdere producten in één keer te laten zien.

Voor bedrijven biedt video-content van influencers veel mogelijkheden. Van alle digitale advertenties, beschikken video’s over de hoogste klikfrequentie. Daarnaast lijken de video ads van influencers meer op reguliere posts, dan op advertenties. Zo blijft Leonie Hanne dicht bij haar eigen stijl in de fashion niche, of dit nou op de rooftop van The Savoy Hotel in Londen is of in een promotievideo voor een auto van Audi. Het gevolg is dat de content veel minder opdringerig is dan typische reclamespotjes, geproduceerd door bedrijven zelf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne) op